Ontvang een gratis webdesignLet op vol = vol

Website en webportaal, allemaal in dezelfde stijl voor WiseHosting

Wisehosting is een game hosting dat de markt heeft getransformeerd met zijn unieke gebruikerservaring en aantrekkelijke website.

WebsiteWebdesignWebportaal
MC-Node thumbnail

De klant

Wisehosting is opgericht door Shulkercraft, een bekend YouTube-kanaal met meer dan 2 miljoen abonnees, bekend om zijn Minecraft-video's die maandelijks meer dan 7 miljoen keer worden bekeken. Wisehosting biedt specifiek hostingdiensten aan voor Minecraft-servers, en heeft via hun YouTube-kanaal veel potentieel bereik.

De vraag

Shulkercraft zocht een website voor WHMCS-software met een aantrekkelijk design en een eenvoudige check-out. In de klantenomgeving moest alles gemakkelijk te vinden zijn, zodat gebruikers hun diensten kunnen beheren, facturen kunnen betalen en contact kunnen opnemen met de klantenservice. Het beheerderspaneel, gebouwd met Pterodactyl-software, moest naadloos aansluiten op de klantenomgeving. Bovendien moesten de website, klantensectie en beheerderspaneel een uniforme uitstraling hebben, zodat ze gemakkelijk herkenbaar is.

De oplossing

Voor Wisehosting hebben we eerst de huisstijl vastgesteld door verschillende concepten te ontwikkelen. Uiteindelijk hebben we gekozen voor een strak en modern ontwerp. We hebben een overzichtelijke one-pager gemaakt met prijzen en alle features. De user-flow is zorgvuldig ontworpen om een hoge conversieratio te bereiken.

Voor de check-out hebben we dezelfde stijl aangehouden en lag onze focus op het creëren van een zo eenvoudig mogelijke afrekenervaring voor de gebruiker. We hebben elementen toegevoegd, zoals een progressiebalk, zodat de gebruiker altijd weet waar ze zich bevinden in het bestelproces.

Ook hebben we een volledige klantenomgeving ontworpen voor de software WHMCS, met als doel een toegankelijke omgeving te bieden voor zowel jonge als oudere klanten, aangezien veel van de klanten van Wisehosting minderjarig zijn. Daarnaast hebben we een beheerderspaneel ontworpen voor de software Pterodactyl, waarbij we dezelfde stijl als de klantenomgeving hebben gebruikt. Aangezien de twee softwarepakketten met afzonderlijke databases werken en wachtwoorden soms verschillen, hebben we met behulp van software van een derde partij een eenvoudige overgang tussen de klantenomgeving en het beheerderspaneel gerealiseerd.

Het resultaat

In de eerste paar uur trok de website meer dan 500 bezoekers, mede dankzij de omvangrijke community van Shulkercraft. Tegenwoordig heeft Wisehosting meer dan 250 positieve beoordelingen ontvangen en heeft het de website verder ontwikkeld door het harde werken van het Wisehosting team.

Weijers.one heeft een stevige basis gelegd voor het team van Wisehosting, waardoor ze iets groots hebben kunnen opbouwen waar we nooit op hadden durven hopen.

WiseHosting websiteWisehosting grid
Wisehosting screenshot
Lees ook:
Een betrouwbare website voor Slotenspecialist Apeldoorn
slotenspecialist-apeldoorn thumbnail
Lees ook:
Een webdesign met een hoog conversieratio voor MC-Node
mc-node thumbnail

Jouw succesverhaal begint hier!

Nieuwsgierig geworden? Laten we kennismaken.